Felvidék Ház

Események

Kiállítások

Koós Gábor: USA Diary

Koós Gábor: USA Diary

Koós Gábor grafikusművész, a 2021-es Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé díjazottjának USA Diary című kiállítása nyílt meg február 15-én, Miskolcon. A különleges tárlat a Felvidék Ház és a Miskolci Galéria közös szervezésében érkezett a városba.

Hangácsi István: Legszebb város Batyi

Hangácsi István: Legszebb város Batyi

A Felvidék Ház Kárpátia Galéria programja keretében, egy újabb felvidéki festő, Hangácsi István hozta el alkotásait a miskolci művészetkedvelő közönségnek. A tárlat mintegy 15 alkotása a művész szülővárosáról, Rimaszombatról, vagy ahogyan ott becézik, Batyiról szól. A megnyitó meglepetése Boncsér Gábor népzenész volt, aki tárogatón adta elő a kiállítás címadó nótáját, a Legszebb város Batyit. Ezt követően Cene Gál István festőművész mutatta be Hangácsi István munkásságát.

Balázs István: Emlék/Körök és Terek

Balázs István: Emlék/Körök és Terek

A Felvidék Ház szervezésében Emlék/Körök és Terek– címmel, Stefan Balázs/Balázs István rimaszombati festőművész kiállítása nyílt meg május 27-én, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A hazai és közép-európai geometrikus művészet egyik egyedi változata megteremtőjének tárlatát Dr. Hajdú Ildikó művészettörténész nyitotta meg.

Online tárlatlátogatás Máger Ágnes festőművésszel

Online tárlatlátogatás Máger Ágnes festőművésszel

A Felvidék Ház rendhagyó, online tárlatvezetésén Máger Ágnes, miskolci festőművész munkásságával, és jelenleg Rimaszombatban látható, Tompa Mihály verseihez készült illusztrációival ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az eseményen, a Putnoki Televízió jóvoltából nem csak „bejárhattuk” a kiállítást, a tárlaton maga a festőművész kalauzolta végig a „látogatókat”.

Nyitvatartás

HÉTFŐ – PÉNTEK
10:00 – 18:00

Írjon nekünk

Nem találta meg amit keresett?

Ossza meg ezt!